Kavárenské stolky

Kulaté konferenční stolky jsou řešením, které má nepochybně mnoho výhod. Kulatý tvar například zaručuje uživatelům možnost velmi pohodlné konverzace (každý účastník konverzace je ve stejné výšce a všichni na sebe dobře vidí). Na tento typ stolu se také vejde o něco více osob než na jeho čtvercový protějšek.

Další nespornou výhodou tohoto řešení jsou jeho estetické vlastnosti. Kulaté stolové desky dodají interiéru jedinečný šarm, charakter a styl. Za zmínku stojí i to, že většina kaváren používá spíše čtvercové stoly, takže jejich kulaté protějšky jsou zajímavým způsobem a příležitostí, jak se odlišit od konkurence. Mezi nevýhody kulatých stolů naopak patří skutečnost, že zabírají o něco více místa a vzhledem k jejich specifickému tvaru je nelze kombinovat.

Klady a zápory čtvercových kavárenských stolků

Čtvercové konferenční stolky jsou velmi rozšířené a oblíbené. Je to dáno tím, že se jedná o velmi praktické a funkční kusy nábytku. Nezabírají mnoho místa, takže jich můžete umístit poměrně dost i do malého prostoru, aniž byste ochudili své hosty.

Nesporně velkou výhodou tohoto řešení je možnost spojit několik malých stolů do jednoho většího - velmi užitečná funkce, když si například někdo rezervuje stůl a očekáváme větší počet lidí v organizované skupině (akce jako rozlučky se svobodou, dětské oslavy, narozeniny atd.). Čtvercové stoly mají hrany, které mohou být nebezpečné, pokud je kavárna zaměřena například na rodiny s dětmi a do podniku chodí hodně dětí.

Jaké vlastnosti musí mít dobrý kavárenský stůl?

Stoly pro kavárnu musí být především kvalitní, pečlivě a pevně vyrobené. Nemůžeme si dovolit, aby se víko nebo nohy kývaly, protože to je nejen nepříjemné, ale také to představuje nebezpečí pro zákazníky. Důležitou vlastností, kterou by se měl vyznačovat každý kavárenský stůl, je také snadné čištění - vždyť se jedná o velmi intenzivně používaný kus nábytku, který musíme připravit (někdy ve velmi krátkém čase) pro další hosty.

Zdroj foto: Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock.com

   

REKLAMA

Zdraví