pohovka

Pohovka je srdcem obývacího pokoje. Jak by měl vypadat dokonalý model? Měl by být tak pohodlný, že na něm chceme strávit všechny večery. Zvolte správnou velikost, aby byl dostatek místa pro celou rodinu a přátele. Stylová, tedy taková, která odpovídá stylu interiérů. Pohovka může vnést do obývacího pokoje charakter, ale také se mu může přizpůsobit a já Vám napovím, jak najít ten dokonalý kousek! - Marta Suchodolska, kreativní ředitelka společnosti Westwing. 

Co se vám na vaší staré pohovce líbí a co ne?

Než si koupíte novou sedací soupravu, zamyslete se nad tím, jaké vlastnosti vašeho aktuálního modelu milujete a jaké vlastnosti by rozhodně měl mít nový kus. Zamyslete se také nad tím, co vám nevyhovuje a chtěli byste to změnit. Díky tomu bude výběr mnohem jednodušší!

Pro kolik lidí by měla být nová pohovka?

To je jeden z klíčových bodů. Zamyslete se nad tím, kolik lidí bude pohovku používat. Zvažte každodenní použití i dny, kdy u vás přespí přátelé. Najdete zde 2místné, 3místné a rohové sedací soupravy, na které se vejde více lidí. Pokud by to nestačilo, jsou dobrou volbou dvě pohovky naproti sobě nebo je uspořádejte do tvaru písmene L.

Kolik místa v interiéru máte na pohovku?

Tip: Před koupí sedačky označte její rozměry na podlaze lepicí páskou - tímto způsobem zjistíte, zda má správnou velikost. Pozor také na výšku. Pohovka s nízkým opěradlem bude lépe vypadat v nízké místnosti a dokonce vytvoří optický klam, že je vyšší.

Máte často návštěvy?

Rozkládací model je nejlepším řešením, pokud nemáte ložnici pro hosty - během mrknutí oka se pohovka promění v pohodlnou postel. Tento typ pohovky je také skvělý pro každodenní použití, pokud ji chcete použít jako s alternativu postele.

Máte zvířata?

Nejlepší volbou je sedačka s potahem „easy-care“, který zabrání vzniku skvrn a usnadní čištění.

Autor: Marta Suchodolská

   

REKLAMA

Zdraví